TURANCAR podporuje veletrh CZECHBUS

Praha 12. 5. 2021 / Společnost TURANCAR CZ s.r.o. , výhradní dovozce autobusů ISUZU do České republiky, byla v roce 2010 u zrodu myšlenky uspořádat autobusový veletrh CZECHBUS v Praze, stala se pak zároveň i iniciátorem realizace prvního ročníku, který se uskutečnil na podzim v roce 2011. TURANCAR se od té doby pravidelně každoročně veletrhu nejen účastní, ale také po celou dobu jeho trvání veletrh aktivně podporuje.

autobusy ISUZU před výstavištěm

Značky ISUZU a TURANCAR jsou s veletrhem bytostně spojené, díky tomu jsou lépe viditelné a dostaly se do povědomí dopravců a celé odborné veřejnosti. Veletrh se stal neodmyslitelnou součástí marketingového plánu společnosti. Letošní ročník je pro TURANCAR obzvláště důležitý i s ohledem na vývoj koronavirové epidemie v České republice, která významně poznamenala celou dopravu a obchodování s autobusy. Prodej hlavního sortimentu zájezdových autobusů se zcela zastavil. Turancaru se podařilo sortiment operativně změnit, začít prodávat autobusy linkové a tím prakticky zachránit existenci firmy. Hitem „koronavirové sezóny“ se stal model malého městského autobusu ISUZU NovoCiti Life. Ten se shodou okolností stačil ještě představit před příchodem epidemie na veletrhu CZECHBUS 2019, v té době ještě nikdo netušil, že je to začátek nové úspěšné éry Turancaru.

CZECHBUS je důležitý i v mnoha dalších ohledech. Přináší jistotu, že s lidmi, se kterými se nevidíte jak je rok dlouhý, se potkáte právě na Czechbusu. Tři dny trvání veletrhu přinášejí příležitost setkat se s obchodními partnery i novými zákazníky.

ISUZU Grand Toro

Rok 2021 je pro ISUZU významný, přichází na trh se zbrusu novými modely Grand Toro, Kendo a s elektrobusem NovoCiti Volt. V Čechách se měly v rámci evropské prezentace nové autobusy představit již nyní v květnu. Epidemie prezentaci znemožnila, proto je dopravci uvidí s největší pravděpodobností poprvé až v listopadu na veletrhu CZECHBUS.

ISUZU Kendo

Novinka, turistický autobus Grand Toro dlouhý 8,5m, ve své třídě vyniká mezi svými konkurenty mimořádným vnitřním prostorem pro cestující, řidiče a velkou kapacitou zavazadlového prostoru, zároveň nabízí nejnižší spotřebu. Hlavní inspirací vývojářů u Grand Toro je vlastní unikátní knowhow, jež vychází z předcházejících modelů Novo a Turquoise. Došlo k historicky zásadní inovaci osvědčených modelů s využitím technologických gadgetů, která přinesla své ovoce v podobě prestižní stříbrné ceny A’Design Award. Současně s Grand Toro se bude prezentovat další nový model, třináctimetrový meziměstský autobus Isuzu Kendo s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). Elektrobus NovoCiti Volt je aktuální novinkou z konstrukční dílny ISUZU, vychází z osvědčeného modelu NovoCiti Life, který důvěrně známe z České republiky a úspěšně ho TURANCAR prodává. Osmimetrový elektrobus má výkon 255 kW, dojezd 200 – 350 km s kapacitou až 48 cestujících.

ISUZU Novociti Volt

To je ve zkratce asi vše, s čím se návštěvníci veletrhu CZECHBUS budou mít možnost seznámit v expozici TURANCAR. Z našeho pohledu je veletržní prostředí nezastupitelné, přináší nejlepší možnosti pro představení nových autobusů.

Více o veletrhu CZECHBUS najdete na www.czechbus.eu.