Vývoz elektrických autobusů Anadolu ISUZU exponenciálně roste

 

Turecký výrobce autobusů Anadolu Isuzu pokračuje ve svých úspěších v exportu s expandujícím portfoliem nových elektrických vozidel. Dodávka více než 100 plně elektrických autobusů řady NovoCiti Volt a CitiVolt bude dokončena do konce roku. Růst je plně v souladu se strategií expanze ISUZU ve světě, zejména v Evropě, stejně jako na jejím domácím trhu Turecku. V Čechách se poprvé elektrobus NovoCiti Volt představil na veletrhu CZECHBUS 2022 v expozici importéra firmy TURANCAR CZ.

 

Stoprocentně elektrické autobusy ISUZU jsou vyvíjeny a vyráběny v Turecku v souladu s nejnovějšími environmentálními předpisy v oblasti veřejné dopravy. V roce 2023 dodá společnost Anadolu Isuzu více než 100 autobusů NovoCiti Volt a CitiVolt, převážně do evropských zemí.

Tuğrul Arıkan, generální ředitel Anadolu Isuzu říká: „V současné době prochází automobilový průmysl komplexní transformací po celém světě, my v Anadolu Isuzu se zaměřujeme na udržitelnost jako hlavní prioritu ve všech našich aktivitách a vyrábíme modely s nulovými emisemi, tiché a šetrné k životnímu prostředí. Náš export elektrobusů, který začal autobusem NovoCiti Volt, který byl poprvé dodán do Francie v roce 2021 a export NovoCiti Volt nyní exponenciálně roste s každým dalším čtvrtletím“.

NovoCiti Volt je plně elektrický malý autobus, který byl oceněn v kategorii „Doprava“ na ABC Design Award. Isuzu NovoCiti Volt má dlouhý dojezd až 400 km s baterií 268kWh. Isuzu CitiVolt je 12metrový elektrický městský autobus a byl představen na podzim roku 2022 na veletrhu IAA Transportation v Hannoveru. CitiVolt poskytuje svým cestujícím zcela bezbariérový přístup díky nízkopodlažní plošině a širokým dveřím. CitiVolt má vysoce výkonný elektromotor, který poskytuje příjemný zážitek z jízdy a poskytuje řidiči komfort díky ergonomickému prostoru. Elektobus CitiVolt lze nabít za pouhé tři hodiny, poskytuje dojezd až 480 km na jedno nabití.