Od března začne jezdit ISUZU NovoCiti Life také na Hradecku

Východočeská dopravní společnost AP Tour významně modernizuje celý vozový park a jedním z nových autobusů, který začne jezdit na Hradecku, je také ISUZU NovoCiti Life. K předání sedmi nových autobusů, šesti IVECO Crossway a jednoho ISUZU NovoCiti Life, dojde v sobotu 27. 2. 2021 v Humburkách, kde má  dopravce AP Tour své sídlo.

Když sněží

Autobus ISUZU pro AP Tour je vyrobený v nadstandardním provedení. Vozidlo je vybaveno sedadly s vysokými opěradly a tříbodovými bezpečnostními pásy, v celé délce vozu jsou cestujícím k dispozici prostorné police na zavazadla. Vozidlo je opatřeno metalickým lakem, tmavým zasklením bočních oken a chromovanými poklicemi. Součástí nadstandardní výbavy je také oddělená kabina řidiče, designový protiskluzový povrch podlahy s imitací mramoru, kůží potažený volant, kamera pro couvání, předehřívání motoru s digitálním ovládáním a zabudovaný intardér, který je součástí automatické převodovky Allison. Do standardního vybavení patří výkonná klimatizace typu Climatronic. Rozvod teplého a studeného vzduchu je zajištěný perforovaným stropním kanálem po obou stranách, čímž je udržovaná vyrovnaná teplota v celém prostoru pro cestující. Další výbava je na základě požadavků dopravce, která je nutná pro provozování linek v daném regionu. Patří do ní odbavovací a informační systémy, USB připojení pro nabíjení telefonů a další.  


U řidiče


Vzhledem k složité epidemiologické situaci se předání uskuteční pouze v komorním formátu zástupců dopravce a prodejce. Z předávání připravíme reportáž a tiskovou zprávu, kterou uveřejníme na portálech BusPress, ISUZU BUS, ISUZU Czech, a bude plně k dispozici včetně fotografií. 

O Isuzu NovoCiti Life 

NovoCiti Life je linkový meziměstský autobus v provedení Low Entry (LE) s nízkou podlahou ve více jak ¾ délky vozu. Maximální délka je 7,9 m s kapacitou až 60 cestujících. Jedná se o stoprocentní klasickou autobusovou konstrukci, používanou u velkých linkových autobusů světových výrobců s umístěním motoru v zadní části. Unikátní je provedení zadní nápravy s propojením do převodovky, tzv. převod „Z“, od renomovaného výrobce Brist, vyvinutý speciálně pro model NovoCiti Life. Použitý je zde osvědčený motor Fiat Powertrain Technologies (FPT) 4 500 cm³ v kombinaci s šestistupňovou plně automatickou převodovkou Allison 2100. Komfortní je pneumatické pérování s nastavitelnými třemi polohami výšky, včetně funkce  kneeling (poklek).    


Uvnitř vozidla


NovoCiti Life se prodává na základě dobrých referencí českých a evropských dopravců, kteří autobusy již provozují nebo je v nedávné době měli možnost zkoušet a testovat. Předváděcí autobus v minulém měsíci absolvoval více než dvě desítky cest napříč celou republikou a navštívil dopravce, kteří provozují regionální dopravu. Porovnávali zejména výhody NovoCiti Life se standardně v Česku používanými autobusy stejných rozměrů, které jsou vyrobeny za použití univerzálních podvozků užitkových vozidel. NovoCiti Life je ve vývojovém stupni díky své moderní autobusové koncepcí již o krok vepředu. Krátce po uvedení na trh získal prestižní ocenění italské poroty za design a využitelnost Golden Design Award 2017. Důležité je zdůraznit, že cena autobusů, přes veškeré inovativní prvky moderní konstrukce, je srovnatelná s konkurenčními značkami na trhu a pohybuje se podle stupně výbavy v rozmezí 3,2 až 3,5 milionu korun bez DPH.  


Na zastávce

Výrobce Anadolu ISUZU

Výroba autobusů ISUZU se opírá o zázemí velké, ekonomicky silné společnosti Anadolu ISUZU s produkcí desetitisíců vozidel ročně, které jsou exportovány do 40 zemí světa. Výrobní závod ISUZU disponuje silným týmem vývojářů, moderní výrobní linkou, používá k výrobě nejmodernější technologie a procesy, včetně kataforezy pro ošetření karoserie a autobusy testuje na vlastním zkušebním polygonu. Výrobce před časem nastoupil cestu dynamického, inovativního technického rozvoje s novým pojetím nápaditého designu. Cílem je upevnit pozici na světovém trhu a dosáhnout brzy počtu šedesáti zemí, kam se budou autobusy ISUZU exportovat.    

Pokud Vás zajímají technické parametry NovoCiti Life, najdete je na webových stránkách importéra společnosti TURANCAR CZ: https://www.isuzubus.cz/, nebo si je můžete stáhnout ve formátu pdf zde:   https://www.isuzubus.cz/assets/isuzu-novo-city-life.pdf

Když sněží II.


V případě dotazů, nás neváhejte kdykoliv kontaktovat, udělá nám to radost!

Pro TURANCAR CZ Green Pear Tip s.r.o.

text, foto: Zdeněk Nesveda

00420 774 812 178

zdenek.nesveda@praha-tip.cz