Nový autobus ISUZU se připravuje pro pelhřimovskou MHD

V jihlavském servisu Mercedes-Benz společnosti ICOM transport se v současnosti připravuje na provoz nový autobus NovoCiti Life japonského výrobce ISUZU, který bude zajišťovat spojení v rámci městské hromadné dopravy v Pelhřimově.

  Čelní polepení nového autobusu

Na konci minulého roku jsme Vás informovali o zkušebním provozu autobusu ISUZU NovoCiti Life. V současné době čekají tento autobus v jihlavském servisu Mercedes-Benz poslední úpravy, aby mohl již brzy vyrazit do ostrého provozu jako nová posila městské hromadné dopravy v Pelhřimově. Během včerejšího odpoledne byl autobus polepen modrými logy ICOM transport, a bude tak v pelhřimovských ulicích moci naši společnost směle reprezentovat.

Připravený a polepený autobus - přední část

Připravený a polepený autobus - zadní část

Nízkopodlažní autobus NovoCiti Life, jehož pohon je zajištěn čtyřválcovým motorem o objemu 4,5 l, pojme až 64 cestujících, přičemž nabízí k sezení 19 pevných sedaček a čtyři sklopné. Autobus je zcela bezbariérový a je vybaven výklopnou plošinou pro kočárky a invalidní vozíky. Cestující ocení také to, že autobus má ve své výbavě klimatizaci, informační světelné panely a USB porty pro nabíjení mobilních telefonů a dalších elektronických zařízení. Vzhledem ke své délce 8 metrů se autobus vyznačuje velmi dobrou manévrovatelností, a skvěle se tak hodí městských ulic.

Zkušební jízda autobusu Novo Citi Life