Nové autobusy také ve Znojmě

V sobotu 3. září 2022 se na Horním náměstí ve Znojmě představily nové autobusy, které budou budou od 1. ledna 2023 zajišťovat městskou dopravu ve Znojmě. Autobusy představil nový dopravce, společnost Autobusy Karlovy Vary a. s. , která přebírá dopravu v jihomoravském městě na základě vyhraného výběrového řízení. Dopravce nahradí zastaralé stávající městské autobusy zbrusu novými, celkem bude na městských  linkách jezdit 22 nejmodernějších nízkopodlažních autobusů značky Mercedes – Benz Conecto a 3 minibusy ISUZU NovoCiti Life.

Pro zvýšení kvality dopravy ve městě také vzniknou tři nové linky, dopravu do špatně přístupných částí města ve složitém terénu budou zajišťovat zmiňované osvědčené minibusy ISUZU NovoCiti Life. O možnost si autobusy vyzkoušet na nových linkách byl mezi občany Znojma až neskutečně velký zájem. Autobusy jezdily obsazené tak, jako v dopravní špičce, což je patrné i z fotografií.

Minibusy ISUZU NovoCiti Life jsou nový fenomén v provozování dopravy v malém formátu a hodí se všude tam, kde u velkých autobusů nastává problém s jejich rozměry, nebo nejsou dostatečně vytížené. Minibusy ISUZU dlouhodobě vykazují dobré parametry z pohledu spolehlivosti a ekonomického provozu. Jsou u dopravců mimořádně oblíbené, dnes je můžeme potkat v městském provozu v Kolíně, Pelhřimově, Havířově, Praze, Kladně, Plzni, na Linkách BusLine v pardubickém kraji, ale také na Hradecku, na linkách Pražské integrované dopravy, za nedlouho také vyjedou v Benešově a v námi zmiňovaném Znojmě. NovoCiti Life se stává neoddělitelnou součástí vozového parku velkých i malých dopravců jako alternativa k velkým klasickým autobusům.

ISUZU NovoCiti Life je lehký minibus dlouhý 7,9m s přepravní kapacitou až 60 osob. Je to také poprvé, kdy se na české trhu objevil osmimetrový minibus se stoprocentní autobusovou samonosnou karosérií s umístěním motoru v zadní části. Vybavený je motorem FPT a plně automatickou převodovkou Allison. Disponuje mimořádně výkonnou klimatizační jednotkou, která spolehlivě i při vysokých teplotách udržuje v interiéru příjemnou teplotu, naopak zase v chladném období zabezpečuje dostatek tepla.