Minibus ISUZU ve Voticích

 

Ve čtvrtek 18. listopadu zavítal do Votic na předváděcí jízdu minibus Isuzu Novo Citi Life společnosti Turancar.

 

Minibusem přijel do Votic z jednání valné hromady DSO BENE-BUS v Benešově i starosta města Jiří Slavík, který dlouhodobě usiluje o rozšíření počtu kapacitních minibusů na Voticku. Pan starosta se s čtenáři podělil o své dojmy z cesty: „Oproti jiným minibusům postaveným na platformě dodávky vypadá Isuzu skutečně jako autobus. Cestující jistě ocení nízkopodlažnost většiny interiéru, velký prostor pro kočárek a invalidní vozík, kvalitní klimatizaci a vytápění a klidný chod. Překvapí i vysoká kapacita přes 60 míst, při zachování délky 8 metrů. Je až překvapivé, že do vozidla stejné délky jako je Mercedes Benz Sprinter, Iveco Rošero nebo Dekstra, se vejde téměř dvojnásobek cestujících. Za tuto zajímavou a přínosnou prezentační jízdu bych chtěl Turancaru moc poděkovat, stejně tak jako za součinnost při dodání podkladů pro dobíjení elektrické verze tohoto autobusu,“

 

Jiří Slavík starosta města Votice a poslanec Parlamentu ČR za Středočeský kraj

V roce 2022 bude Středočeský kraj vypisovat výběrové řízení na nové autobusové dopravce v oblasti Voticka. Za sebe budu jednoznačně podporovat to, aby na Voticku byl v zadávacích podmínkách zohledněn náš dlouhodobý požadavek na kapacitní minibusy, tj. na délku vozidla 8 metrů a kapacitu nad 50 cestujících,“ říká k této tématice Jiří Slavík.

 

Minibus Isuzu Novo Citi Life od distributora Turancar existuje kromě klasické naftové verzi i v elektrické verzi. Při přípravě dopravního terminálu na Beztahově pracovalo město Votice s žalostným nedostatkem informací ohledně dobíjení elektrických autobusů. „Nakonec jsme si poradili sami a oslovili distributory Turancar a Rošero k dodání podkladů pro dobíjení jejich elektrických autobusů. Dobíjecí infrastruktura na Beztahově bude kapacitně dostatečná jimi dodávané minibusy. Chceme tak dát kraji jednoznačně najevo, kterým směrem bychom se na Voticku chtěli ve veřejné dopravě vydat. Povinné kvóty na bezemisní dopravu nám ostatně nedávají na výběr,“ hledí do příštích let náš starosta.

 

Minibus ISUZU NovoCiti Life na autobusovém nádraží ve Voticích

Zdroj: Město Votice

Foto: Zdeněk Nesveda