Isuzu Euro Tour 2021 -  novinka Isuzu Grand Toro se představí v Česku

TURANCAR CZ v květnu 2021 představí nový designový koncept turistického autobusu Isuzu Grand Toro v rámci evropské prezentační cesty „Isuzu Euro Tour 2020 - 2021“. Grand Toro ve své třídě vyniká mezi svými konkurenty mimořádným vnitřním prostorem pro cestující, řidiče a velkou kapacitou zavazadlového prostoru, zároveň nabízí nejnižší spotřebu.  Současně s Grand Toro se bude prezentovat další nový model, třináctimetrový  meziměstský autobus Isuzu Kendo s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG). O programu obou autobusů Isuzu na Euro Tour 2021 vás budeme v nejbližší době informovat.   

Hlavní inspirací vývojářů u Grand Toro je unikátního know-how  Anadolu Isuzu a dva již existujících základní modely Novo a Turquoise. Došlo k historicky zásadní inovaci osvědčených modelů s využitím technologických gadgetů, která přinesla své ovoce v podobě prestižní stříbrné ceny A'Design Award pro nový model Grand Toro.

Oba předešlé modely není nutné představovat, Novo i Turquoise  jsou v Česku hojně zastoupeny u dopravců a poprvé se na našem trhu objevily již v roce 2004, kdy se v česku představil Turquoise Euro 3. Nadešel vhodný čas přijít se zásadní inovací monotónní nabídky současných modelů.  K výrazné proměně dochází na základě nového designového stylu UX (User eXperience designer). Isuzu vsází na kartu aktuálních trendů CMF (COLOR, MATERIAL, FINISH). Komplexní design vychází z moderních křivek a tvarů, výrazně se odlišujících od konkurence.  Sebejistý designový styl Anadolu Isuzu přináší na trh novou úroveň. Estetické vnímání zvýrazňuje mimo jiné design dynamických denních, směrových a zadních světel, což pomáhá odlišit vozidlo i za tmy a přispívá k identitě značky.

Na stavbu vozidla jsou použity nejmodernější materiály. Vnější plášť Grand Toro je vyroben z polymeru vyztuženého vlákny a perforovaného plechu. Skořepina karoserie je vyztužená nosníky, podvozek a hlavní konstrukce jsou z hliníku a oceli. V interiéru jsou použity moderní materiály Abs, Pu, Pvc, formica, hliník, textilie, vinyl a různé kompozity.

Cílem celého snažení je nabídnout autobus s vysokou přidanou hodnotu se schopností se prosadit na evropském a světovém trhu. Svým charakterem je Grand Toro dobře použitelné na středně dlouhé trasy při zájezdech a turistických cestách. Jeho využití je i pro další účely, dopravu zaměstnanců, sportovních oddílů, nebo také jako školní autobus. Jeho uplatnění vidíme také v incomingové turistice podobně jako tomu je u předchozích modelů NOVO a TURQUOISE. 

TORO je oproti původním modelům delší, nyní 8,5 m a je celkově prostornější, zadní dveře se přemístily do střední části vozu. Klasicky používaný motor ISUZU nahradil CUMMINS.  Vývoj se zaměřuje významným způsobem na technickou část, bezpečnost a v neposlední míře na komfort pro cestující a řidiče. Cílem bylo dosáhnout maximálně nejnižší spotřeby v dané délkové kategorii autobusů.  

Technická specifikace:

•             Celková délka / 8 514 mm

•             Šířka / 2 330

•             Výška / 3 347

•             Rozvor / 4 475

•             Přední převis / 1 669

•             Zadní převis / 2 370

•             Celková hmotnost / 11 480 kg

•             Motor / Cummins ISB4,5 / Euro 6D/  4 válce / 4 500 cm³ / 150 kW /

•             Převodovka / ZF manuální, alternativně automatická

•             Obsaditelnost / 35 – 37 cestujících

•             Kapacita zavazadlových prostor / 5 m³